Mıknatıslar İle Yapılmış İlginç Bir Oyuncak
Mıknatıslar ile yapılmış ilginç bir oyuncak konuşulmakta. 2012 yılında patenti alınan bu "buluş" ev tipi mucitlerin oldukça ilgisini çekecek gibi görünüyor. Oldukça basit bir sisteme sahip olan mıknatıslar ile yapılmış ilginç bir oyuncak tanıtımındaki ayrıntılı anlatım oyuncağa bilimsel bir hava katmakta. Oyunun adı ise “Mıknatıslarla İnanılmaz Buluş" olarak belirlenmiş. Mıknatıslar ile yapılmış ilginç bir oyuncak nasıl yapılmış, hangi sistem kullanılmış, şimdi biraz bunlara bakalım.
Bu oyunun sistemsel çalışma şekli ise oldukça basit. NdFeB mıknatıslarla kurulan bu sistemde iç içe geçmiş iki farklı mıknatısların ters kutuplar dahilinde yan yana eklenmesi sonucunda başka bir mıknatısı kendisine sabitlemesi söz konusu. Kısacası sisteme yaklaşan mıknatıs sisteme temas etmeden ve sistemden uzaklaşmadan sistemi takip ediyor. Aynı sistem büyük olarak yapılırsa filmlerde gördüğümüz gibi araçlar yapabiliriz. mıknatıslar ile yapılmış ilginç bir oyuncak mıknatısların etkisini farklı açılardan gözler önüne seriyor.
Mıknatıs İle Yapılan Buluşlar Farklı Amaçlarla da Kullanıla Bilir Mi?
Buluş olarak nitelenen bu sistem ticari amaç güdülerek tanıtılıyor çünkü üzerinde 7 delik ve 7 mıknatıs bulunmaktadır. Çok önemli bir buluş olmasa eğlence amaçlı oluşturulduğundan keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir sistemdir. Genellikle mıknatıs kullanarak yapılan buluşların %99'u aslında mıknatısları üretmek için harcanan enerjinin, mıknatıstan sağlayacağımız enerjiden birkaç kat fazla olduğu ilkesi göz ardı edilerek yapılmıştır.
NdFeB Magnet Nedir?
Neodimyum mıknatısların manyetik kuvveti diğer mıknatıslara göre daha kuvvetlidir. Bu manyetik kuvvet, çok özel sistemlerin yardımıyla ve özel cihazlarla sağlanır. Ayrıntılı bilgi için bkz: NdFeB (Neodimyum) Magnet Nedir?